Älgvägen 11

Välkommen till Älgvägen 11.

Stugan är ett timmerhus byggd i slutet på 60 talet. Den har tre rum, ett stort sovloft, toa, dusch, en liten bastu och kök. 5 personer sover bekvämt i egen säng.

I anslutning till stugan ligger längdspår och vandringsleder. Området där stugan ligger har ett av Sveriges bästa skidsystem för längd och utförsåkning med inte mindre än 6 nybyggda expressliftar. Närmsta skidbacken är Klövsjö/Storhognas skidsystem som ligger 5 minuter med bil och 15 minuter om man vill gå. Vemdalsskalets skidbackar är ca 7 km bort och Björnrikes ca 3 mil. Längdspåren ligger en kort promenad från stugan och därifrån har du miltals av längd och skate spår. Storhogna är en Vasalopps certifierad längdanläggning.

Om du vill gå på tur finns det fantastiska spår i området. Ta bilen till Storhogna eller gå upp till Klövsjös skidområde, ta förbindelseliften till Storhogna och fortsätt upp på fjället. Väl upp på fjället finns det ett antal fina leder. Vill du gå en fika tur kan man ta en sväng till Samevistet där det serveras fika och våfflor.

Det finns ett stort utbuad av restauranger och caféer i området. Nybyggt 2015 är M i Storhogna med restaurang, bowling, bio, gym mm.

Storhogna Högfjällshotell är ett gammat anrikt fjällhotell som är ett måste att besöka. Deras vinterträdgård är helt unik i Sverige. I brasrummet sitter du i lugn och ro och njuter av en öl eller en kopp kaffe. På hotellet finns både simbassäng och ett fin spa.

SkiStar driver skidanläggningarna i området. Klicka på länken för att läsa mer om liftar, backar och evenemang i området.

Gillar du ost ska du besöka Kulles Gårdsmejeri i Klövsjö Här köper du fantastisk goda ostar.

I Klövsjö finns även ett bryggeri, Klövsjö Gårdsbryggeri också det värt ett besök.

Det finns två stenungsbagerier, ett i Vemdalen by och ett i Klövsjö by, garanterat gott bröd med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.